Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

10 Mituri si prejudecati despre psihoterapie

10 Mituri si prejudecati despre psihoterapie

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 saptamani si 5 zile
Vizualizari
379

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Descopera cateva dintre cele mai comune mituri si prejudecati despre psihoterapie si afla care este realitatea din spatele lor. Este important sa te informezi, sa intelegi cum functioneaza si sa fii deschis la alte opinii.

  • Ședintele de psihoterapie individuala pentru adulti sunt doar pentru persoanele cu probleme

Exista acest mit preconceput care sustine ca psihoterapia se adreseaza doar persoanelor cu probleme mentale. Ședintele de psihoterapie sunt benefice pentru toti cei care se confrunta cu depresie, anxietate, probleme relationale, evenimente traumatice. Sau, pur si simplu, pentru cei care doresc sa se dezvolte, sa creasca si sa evolueze.

  • Terapeutii doar stau si iti asculta problemele

În filme se promoveaza ideea ca terapeutii stau si asculta problemele oamenilor si isi iau notite. În realitate, sedintele de psihoterapie individuala Bucuresti si nu numai, se desfasoara intr-un cadru terapeutic in care psihoterapeutul si persoana aflata in proces terapeutic lucreaza impreuna pentru binele persoanei. Discutiile se desfasoara in mod activ pentru solutionarea problemelor. Este o munca de echipa prin care cauta impreuna solutii si strategii care sa ajute persoana sa gestioneze eficient situatiile prin care trece.

  • Psihoterapia implica doar vorbire

Multi oameni cred ca sedintele de terapie implica doar vorbire si discutii libere. Fiecare sedinta de psihoterapie individuala adulti include ambele parti intr-un dialog deschis de colaborare. In plus, exista o varietate de tehnici si abordari, cum ar fi tehnici de relaxare, terapie prin arta, drama terapie sau exercitii practice. Fiecare psihoterapeut se specializeaza pe anumite tehnici si oamenii pot sa experimenteze multe abordari diferite pana sa gaseasca specialistul si tehnica potrivita pentru situatiile prin care trece.

  • Terapeutul are o solutie pentru toate problemele vietii

Avem impresia ca terapeutul are o solutie pentru toate problemele vietii. În realitate, specialistii lucreaza impreuna cu persoanele aflate in procesul psihoterapeutic pentru a-si adapta sesiunile in functie de nevoile acestora. Cand merg la psihoterapie, oamenii isi expun problemele si trairile. Pe baza acestora, terapeutul pentru a identifica si explora solutiile care ti se potrivesc si iti va personaliza sedintele.

  • Psihoterapia nu functioneaza

Psihoterapia nu functioneaza, mai bine discut cu un prieten si obtin acelasi rezultat
- aceasta este una dintre cele mai raspundite opinii. Cu toate ca prietenii sau familia sunt un suport esential si pot face parte din reusita procesului terapeutic, ei nu stiu cum sa ofere solutii cu adevarat de ajutor, nu stiu cum sa faca fata emotiilor pe care le transmiti, nu pot patrunde la originea starilor pe care le simti. Terapeutii sunt specialisti care au in spate o pregatire si formare riguroasa in domeniu. În timpul sedintelor, acestia folosesc diverse tehnici si abordari adaptate nevoilor tale - vor sti sa gestioneze incarcatura emotionala, vor sti sa se auto-regleze, vor fii obiectivi si non-judecativi, vor stii ce urmeaza sau cum sa gestioneze episoade de criza complexe. Cel mai important, vor gasi originea trairilor din prezent si vor sti sa te ghideze prin trairea emotiilor si exprimarea sanatoasa a gandurilor si a reactiilor la ce simti.

  • Psihoterapia individuala pentru adulti este un proces lung si costisitor

In functie de situatia prin care treci, procesul poate dura mai mult sau mai putin. Insa, atunci cand incepi si esti in procesul terapeutic, sedintele vor veni firesc in rutina ta. Este o chestiune de mindset, de cum abordezi ce faci si pentru ce ai nevoie de psihoterapie. Timpul si costurile alocate trebuie privite ca pe o investitie pe care o faci in propria persoana. O investitie care iti va aduce satisfactii si impliniri pe termen lung.

  • Terapeutii vor judeca sau nu vor pastra secretele clientilor

Pe langa prejudecata, este si o frica a foarte multor oameni cu privire la confidentialitatea si siguranta lor in cadrul sedintelor de terapie. Terapeutii sunt instruiti si obligati sa respecte confidentialitatea si sa ofere un spatiu non-judecativ si sigur pentru clienti. Ei nu vor judeca si nu vor divulga informatii despre clienti fara consimtamantul acestora, cu exceptia cazurilor in care exista un pericol iminent pentru ei sau pentru ceilalti oameni care ar putea fi implicati.

  • Terapeuții pot citi mintea si ma vor manipula sa fac ce nu imi doresc

Uneori, persoanele pot presupune ca terapeutii sunt interesati sa te manipuleze sau sa-ti controleze gandurile. Este important sa subliniem ca terapeutii sunt profesionisti care respecte un cod de conduita strict si prioritizeaza binele si autonomia clientilor lor. La fel de important este sa intelegem diferenta intre manipulare si terapie.

Manipularea implica exercitarea unui control subtil sau nefast asupra unei persoane in scopuri egoiste. In contrast, terapia are ca scop sa ofere un spatiu sigur si non-judecativ pentru explorarea si intelegerea propriilor ganduri, emotii si comportamente, cu scopul de a promova cresterea personala si sanatatea mentala.

Daca ai avut parte de un psihoterapeut la care ai identificat comportamente manipulative, intrerupe cat mai curand posibil legatura cu acea persoana. Nu uita, insa, ca daca ai trecut printr-o experienta grea si inadecvata, nu inseamna ca si urmatoarea va fi la fel.

  • Terapia a fost inutila

Daca nu ai avut succes cu o forma specifica de terapie, poate fi util sa incerci alte abordari sau sa lucrezi cu un alt terapeut. In plus, unele persoane pot apela la mai multe sedinte de terapie pe masura ce progreseaza in procesul lor de recuperare si dezvoltare personala.

  • Imi este frica sa ma schimb

Este normal sa ne fie frica de un proces necunoscut si care promite sa ne schimbe. Schimbarea implica adesea iesirea din zona de confort si explorarea unor teritorii necunoscute. Multi oameni se simt in siguranta si confortabil in rutina lor obisnuita si le este teama sa isi asume riscurile si incertitudinile asociate cu schimbarea. In plus, in unele cazuri apare si teama de esec - daca incep sa ma schimb si esuez pe parcurs, imi va fi rusine de parerea celorlalti despre mine. Terapia te poate ajuta sa depasesti aceste frici, te poate ajuta sa te intelegi mai bine.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/