Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Sistemele Embedded: ce sunt acestea și în ce categorii de produse le întâlnim?

Sistemele Embedded: ce sunt acestea și în ce categorii de produse le întâlnim?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
249

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sistemele Embedded joacă un rol important în diverse industrii. Astăzi regăsim sistemele Embedded în domenii precum automotive, inginerie spațială și maritimă, dispozitive medicale, IoT, fintech și dispozitive multimedia. Află mai multe despre sistemele Embedded și utilitatea acestora.

Ce este un sistem Embedded?


Cel mai adesea, termenul de sistem Embedded este o combinație de software și hardware. Sistemele Embedded pot fi bazate atât pe microprocesoare, cât și pe microcontrolere. Conform specialiștilor în Software Development, în cazul unui sistem încorporat, „cu cât este mai simplu, cu atât mai bine” – cu cât sistemul este mai puțin complex, cu atât fiabilitatea este mai mare.

Aplicații ale sistemelor Embedded


În mașinile moderne există multiple sisteme Embedded care suportă diverse funcționalități, precum cele de navigație sau controlul audio. De asemenea, specialiștii Software Services realizează și alte tipuri de soluții pentru industria auto cu ajutorul sistemelor Embedded, cum ar fi ADAS (Advanced Driver Assistance System). Un astfel de sistem de suport avansat este utilizat în sistemele de asistență la parcare, conducerea unui vehicul, creșterea siguranței - cum este controlul airbag-ului.

În cazul smartphone-urilor, de exemplu, se folosesc sisteme Embedded pentru a controla camerele, microfoanele, sau porturile USB. Aceste tipuri de sisteme sunt incluse și în smartwatch-uri. Utilitatea zilnică a sistemelor Embedded nu se limitează doar la dispozitive portabile, căci le întâlnim și la semafoare, sisteme pentru iluminatul inteligent, senzori de mișcare, sau camere de supraveghere.

Mai mult, sistemele Embedded sunt incluse și în aparatele medicale (ventilatoare, aparate RMN). Acestea trebuie să îndeplinească cele mai stricte cerințe, deoarece de multe ori sănătatea sau viața umană depinde de buna lor funcționare.

Utilizarea sistemelor încorporate a deschis, de asemenea, ușa către revoluția industrială. Dispozitivele IIoT (Industrial Internet of Things) din procesul de producție permit controlul producției, monitorizarea și optimizarea proceselor.

În industria aviației, sistemele Embedded sunt adaptate la condiții extreme (cum ar fi temperaturi scăzute sau ridicate). Ele sunt esențiale pentru siguranță, așa că trebuie să îndeplinească standarde stricte. Astfel de sisteme pot fi responsabile de controlul vitezei și temperaturii, înregistrează parametrii de zbor, controlează motoarele, dar oferă și divertisment pasagerilor prin ecranele încorporate în scaunele avioanelor.

În cele din urmă, pentru o mai bună cunoaștere a aplicabilității sistemelor embedded în spațiu, ne întoarcem în anul 1960. Atunci a fost creat circuitul de control integrat pentru misiunea Apollo în 1961. Soluția dezvoltată sub îndrumarea inginerului Charles Stark Draper a permis nu numai reducerea greutății navetei spațiale, dar și colectarea datelor în timp real de către echipajul aflat la bordul navei.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/