Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Cum se întrețin pilotele din puf de gâscă?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
2164

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O pilotă din puf de gâscă este soluția perfectă pentru a te încălzi în patul tău în orice sezon, fără a fi nevoit să scoți și să schimbi de fiecare dată pilota, în funcție de temperatura exterioară sau de anotimp. Pilotele din puf de gâscă îți oferă pe deplin senzația de a dormi în puf, deoarece acestea îți aduc un plus de confort, din orice punct de vedere.

Ce avantaje îți aduce pilota din puf de gâscă?


Pilota din puf de gâscă se diferențiază de alte tipuri de pilote prin gradul mare de izolare termică și prin senzația pufoasă pe care o oferă. Umplutura sintetică nu permite menținerea căldurii la nivelul corpului și nici posibilitatea ca pielea să respire. Materialele sintetice păstrează transpirația la interiorul pilotei, iar acest lucru conduce la apariția umidității excesive și la o senzație neplăcută în timpul utilizării. Pilotele din puf de gâscă permit vaporilor de apă să fie eliminați aer, astfel încât pielea ta să fie protejată pe întreaga durată a somnului. Pentru că va fi mereu uscată, pilota nu va permite dezvoltarea acarienilor și nici nu va reține cantități mari de praf, așadar riscul de alergii este deosebit de redus.

Cum se curăță în mod corect pilotele din puf de gâscă?


Pentru a te putea bucura de o pilotă confortabilă, ar trebui să știi câteva lucruri importante despre curățarea și întreținerea corectă a pilotelor din puf. Puful de gâscă este un material natural, iar acesta va avea câteva cerințe speciale. Astfel, atunci când vine vorba despre eliminarea prafului, ar trebui să știi că pilotele ar trebui scuturate zilnic sau aproape zilnic, însă fără a le aplica acestora șocuri mecanice puternice. Pilotele nu se bat și nu se aspiră, deoarece acest lucru poate conduce la deteriorarea pufului.

De asemenea, poți lăsa pilota să se aerisească, însă nu ar trebui să lași pilota în bătaia directă a razelor de soare, pentru a putea proteja puful din interior. Pilotele din puf de gâscă sunt voluminoase, deoarece puful este ușor, iar în structura pilotei este înmagazinată o cantitate mare de aer. Din acest motiv, atunci când lași pilota pe pat, după aerisire, ar trebui să nu pui o pătură sau cuvertura direct peste aceasta, pentru a nu aplatiza puful.

Spălarea pilotelor din puf de gâscă


Ca și pernele din puf de gâscă, pilotele ar trebui spălate la intervale regulate de timp, pentru a putea curăța interiorul, umplutura, dar și exteriorul (husa și protecția). Este recomandat să apelezi la servicii speciale de curățare a pilotelor, însă poți face curățarea pilotelor din puf de gâscă și în regie proprie, la mașina ta de spălat.

Este nevoie să ai însă în vedere câteva aspecte foarte importante, precum:
- spală într-un ciclu de spălare doar pilota, nu adăuga alte articole vestimentare, nici măcar perne din puf de gâscă. Explicația este simplă: cu cât aglomerezi mașina de spălat, cu atât mai mult vei comprima puful de gâscă, iar pilota nu va fi complet curățată. Este nevoie ca apa și detergentul să pătrundă în interiorul pilotei, pentru a putea curăța în profunzime murdăria. Pilotele sunt diferite de perne, deoarece au dimensiuni mari, așadar va fi nevoie de o spălare uniformă, pe toată suprafața.
- folosește un detergent blând și evită balsamul de rufe sau uleiurile esențiale- pilotele din puf de gâscă sunt sensibile, iar pentru a le păstra caracteriul moale și confortabil, ar trebui să folosești un detergent cu acțiune cât mai blândă. Nu folosi înălbitori sau alte substanțe chimice și de asemenea nu folosi apă foarte fierbinte pentru curățarea pilotelor din puf de gâscă. Setează un ciclu de spălare cu o temperatură potrivită, iar dacă nu știi la ce temperatură se spală pilotele din puf și pene, atunci află că acestea se spală la maxim 40˚С.
- scoate pilota din mașină imediat după spălare- pentru a proteja pilota de umiditate, este recomandat să scoți pilota la aer imediat după spalare. Dacă lași pilota din puf de gâscă în mașina de spălat pentru mult timp, puful poate fi afectat de umiditate, iar acest lucru poate conduce la deteriorarea pilotei.

Uscarea pilotelor din puf de gâscă


Așa cum există sfaturi pentru spălarea și întreţinerea pilotelor din puf, ar trebui să știi că există reguli și în ceea ce privește uscarea acestora. Astfel, uscarea se poate face atât în uscătorul de rufe, cât și în aer liber, desigur, fiind de preferat să optezi pentru ce-a de-a doua variantă, dacă ai posibilitatea. In cazul în care usuci pilota în uscător, este important să folosești în interior 2-3 bile din lână, care vor avea rolul de a elimina mai repede umiditatea și care vor umfla suprafața pilotei, astfel încât aceasta să fie voluminoasă, exact ca înainte de spălare.

Dacă usuci pilota în aer liber, ai în vedere așezarea acesteia pe suprafețe curate. De asemenea, la intervale regulate de timp întoarce pilota și pe cealaltă parte, pentru a asigura o uscare uniformă. Pilota trebuie să fie ferită de razele soarelui și trebui să fie uscată foarte bine, pentru că în caz contrar ea va păstra umezeala la interior, favorizând apariția mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute. Amintește-ți că pilota are dimensiuni mai mari față de pernele din puf sau pene de gâscă, așa că oferă-i acesteia un spațiu suficient de mare pentru uscare.

Aerisirea pilotelor din puf de gâscă


Aerisirea pilotelor face parte din etapele zilnice de întreținere a acestor produse, așadar va trebui să o ai în vedere pentru a te bucura de așternuturi cât mai confortabile și eficiente.

Înfoierea pilotelor din puf de gâscă


Dacă vrei să știi cum poți să îți păstrezi pentru cât mai mult timp forma pilotei, astfel încât aceasta să răspundă cerințelor tale de confort, ar trebui să ai în vedere înfoierea acestora. Astfel, pilotele pot fi înfoiate prin împingerea și distribuirea pufului spre centru pilotei, având însă grijă ca nici marginile să nu rămână goale. În general puful are tendința de a se aglomera într-un singur loc, însă prin înfoiere acesta poate fi redistribuit în întreaga husă a pilotei. Scutură ușor pilota pentru a putea ajuta fluidizarea transferului de puf, astfel încât în final să te bucuri de o pilotă voluminoasă, înfoiată și perfectă pentru un somn odihnitor. Este important ca atunci când cumperi perne din puf de gâscă sau pilote puf gâscă să citești eticheta și să verifici și acolo informațiile expuse de către producători. Temperatura de spălare, tipul uscării și alte detalii importante pot fi trecute pe etichetă și te pot ajuta să întreții pilotele din puf de gâscă cu o mai mare ușurință.

Ce poți face pentru a prelungi durata de viață a pilotei din puf de gâscă?


Umplutura din puf de gâscă este una dintre cele mai bune opțiuni pentru un pat și un somn confortabil. Pe lângă aerisire, spălare și uscare corectă, este important să ai în vedere și alte detalii care te pot ajuta să te bucuri de pilotă pentru cât mai mult timp.

Folosește o husă de protecție
Pilota din puf de gâscă poate fi protejată cu ajutorul unei huse, iar una dintre opțiunile perfecte este o husă din materiale naturale, la fel ca și umplutura. Bumbacul organic, mătasea sau inul îți pot oferi senzația de somn odihnitor de care ai nevoie și te pot ajuta să te bucuri de confort termic, indiferent de sezon.

Inspectează periodic integritatea pilotei
Atunci când observi că pilota se rupe sau începe să iasă puful, este recomandat să coși zona ruptă sau, dacă pilota nu mai poate fi folosită, să o înlocuiești cu una nouă. Nu lăsa micile defecțiuni să afecteze calitatea pilotei, pentru că o simplă gaură se poate propaga la nivelul materialului, conducând la disstrugerea pilotei în timp.

Curăță petele locale
Dacă suprafața pilotei prezintă pete locale, atunci este indicat să le cureți rapid, fără a spăla întreaga pilotă la mașină. Folosește un detergent soft pe pată, freacă ușor până la formarea spumei și lasă pentru câteva ore să acționeze detergentul. Clătește, usucă, conform specificațiilor și bucură-te în continuare de confortul oferit de către pilotă.

Dacă vrei să îți schimbi așternuturile cu o variantă cât mai naturală, atunci află mai multe detalii despre cum să speli și să usuci pilotele din puf, astfel încât acestea să își păstreze caracteristicile cât mai bine. Vei ști astfel cum trebuie curățate și întreținute în mod corect pilotele din puf și pene de gâscă, iar acest lucru te poate ajuta să alegi corect și să te bucuri de pilota ta pentru mai mult timp. Alege pilote de calitate, îngrijește-le în mod corespunzător și bucură-te de un somn liniștit și odihnitor.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro