Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Cicatricile provocate de acnee: prevenție și tratament

Cicatricile provocate de acnee: prevenție și tratament

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
341

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Acneea este o problemă cutanată destul de răspândită, care afectează persoane de toate vârstele. În cazul anumitor leziuni, există riscul de a se forma cicatrici, care pot provoca un disconfort din punct de vedere estetic. Deși există anumite tratamente posibile pentru a încerca estomparea lor, se recomandă, pe cât posibil, prevenția.

Ce sunt cicatricile acneice?


Acneea poate fi asociată cu inflamația, iar această inflamație poate lăsa semne pe măsură ce pielea se luptă să se repare. Semnele pot se pot manifesta sub forma unor pete roșii sau maronii - acestea din urmă apar atunci când pielea începe să producă mai multă melanină drept răspuns la inflamație, fenomenul purtând numele de hiperpigmentare post-inflamatorie. Uneori, inflamația este mult mai puternică și apare o deteriorare profundă a țesutului din jurul leziunii acneice. Atunci când depozitele de colagen din piele sunt afectate, se formează aceste mici adâncituri, adică cicatricile acneice. Ele pot avea mai multe forme și adâncimi, în funcție de cât de mari erau leziunile care le-au provocat.

Tratamente pentru cicatricile provocate de acnee


Aceste cicatrici pot fi dificil de estompat și tratat, însă există posibilitatea de a urma o serie de proceduri în cabinetul unui medic specialist. O primă tehnică pentru cicatrici provocate de acnee este peelingul chimic. Acest tratament presupune utilizarea unor produse chimice speciale pentru a îndepărta straturile superioare ale pielii, eliminând astfel cicatricile sau îmbunătățind textura și culoarea pielii. Astfel, se stimulează producția de colagen și regenerarea.

Tratamentele cu laser pot fi, de asemenea, recomandate în tratarea acestor semne și cicatrici. Procedurile pot fi mai mult sau mai puțin invazive, stimulând producția de colagen sau acționând direct asupra țesutului din jurul cicatricii și din interiorul său. Astfel, pielea rămâne mai netedă și mai luminoasă. Se poate realiza uniformizarea pielii și printr-o tehnică numită microdermabraziune. Aceasta constă în exfolierea controlată a pielii, în grade diferite de profunzime, cu ajutorul unei mașini speciale ce folosește cristale pentru a exercita presiune asupra țesuturilor. Astfel, pielea este ușor șlefuită pentru a fi netezită.

Toate aceste tratamente trebuie realizate doar de un medic specialist și doar la sfatul acestuia. În funcție de severitatea cicatricilor, medicul poate recomanda o procedură potrivită și îți poate explica la ce rezultate te poți aștepta.

Cum poți preveni cicatricile provocate de acnee


La fel ca în toate celelalte situații, este mai bine să previi decât să tratezi. O regulă de bază atunci când te confrunți cu acneea este să eviți să storci coșurile și să le atingi. Astfel, nu vei face decât să sporești inflamația, să răspândești bacteriile și să favorizezi formarea cicatricilor. Apoi, îngrijirea pielii este extrem de importantă. Alege produse cu formule speciale pentru tenul cu tendință acneică. Acestea au o formulă delicată, care nu irită pielea și nu o încarcă. Așadar, ar trebui să eviți produsele au o formulă uleioasă și pe cele exfoliante, care conțin ingrediente agresive ce ar putea duce la sporirea inflamației.

Nu în ultimul rând, nu uita de protecția solară. Un principal iritant al pielii, care ar putea favoriza formarea petelor roșii și maronii post-inflamatorii, este reprezentat de radiațiile UV. Folosește zilnic produse de protecție solară cu SPF de minimum 30, indiferent de vreme sau anotimp. Pielea este expusă permanent la razele nocive ale soarelui, așa că protecția este foarte importantă.

Cicatricile provocate de acnee sunt semne permanente care pot avea un impact profund asupra încrederii de sine, din cauza disconfortului estetic provocat. O bună îngrijire anti-acnee poate limita formarea acestora, însă există și metode de tratament care ar putea da rezultate. Folosește mereu produsele potrivite pentru tenul tău și cere sfatul unor specialiști oricând simptomele se agravează sau dorești să găsești o modalitate de a-ți îmbunătăți aspectul tenului.

Sursă foto: pexels.com/photo/upset-woman-examining-skin-in-small-mirror-3771830/

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro