Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Ce trebuie știut despre hemoroizi

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
645

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Pentru un diagnostic rapid și corect al hemoroizilor, este nevoie de o examinare digitală pentru hemoroizii interni sau de o inspecție vizuală pentru hemoroizii externi. Medicul ar putea dori să examineze întregul colon folosind tehnica colonoscopiei dacă există vreuna dintre următoarele situații:
- semnele și simptomele sugerează prezența unei alte boli a sistemului digestiv;
- există factori de risc pentru cancerul colorectal;
- pacientul nu a făcut niciodată o colonoscopie, deși problemele au persistat de-a lungul timpului.

Pentru a evita apariția hemoroizilor sau pentru a-i trata pe cei deja existenți, sunt recomandate măsuri precum:
- consumarea alimentelor bogate în fibre: de preferat este să se consume cât mai multe multe fructe, legume și cereale integrale. Aceste alimente înmoaie scaunul și crește volumul acestuia, ceea ce va ajuta evitarea tensionării care poate agrava simptomele hemoroizilor existenți. Recomandată este adăugarea de fibre în dietă încet, pentru a evita problemele cu gazele.
- Folosirea unor tratamente topice: aplicarea unor creme sau supozitoare pentru hemoroizi sau utilizarea unor tampoane care conțin hamamelis sau un agent amorțitor.
- Analgezicele orale: pot fi folosite temporar acetaminofenul (Tylenol), aspirina sau ibuprofenul pentru ameliorarea disconfortului.

Cu aceste tratamente, simptomele hemoroizilor dispar adesea în decurs de o săptămână. Însă foarte importantă este consultarea medicului dacă simptomele nu dispar într-o săptămână sau dacă apar dureri severe sau sângerări.

O soluție rapidă și eficientă: crema pentru hemoroizi


Dacă hemoroizii produc doar disconfort ușor, medicul poate sugera creme, unguente, supozitoare sau tampoane fără prescripție medicală. Aceste produse conțin ingrediente precum hamamelis sau hidrocortizon și lidocaină, care pot ameliora temporar durerea și mâncărimea. Este important să nu se utilizeze o cremă de hemoroizi cu steroizi fără prescripție medicală mai mult de o săptămână, cu excepția cazului în care medicul recomandă acest lucru, deoarece aceasta poate subția pielea.

Trombectomia externă a hemoroizilor


Dacă s-a format un cheag de sânge dureros (tromboză) într-un hemoroid extern, medicul poate elimina hemoroidul, ceea ce poate oferi o ușurare rapidă. Această procedură, efectuată sub anestezie locală, este cea mai eficientă dacă se face în termen de 72 de ore de la apariția unui cheag. Pentru sângerări persistente sau hemoroizi dureroși, medicul poate recomanda una dintre celelalte proceduri minim invazive disponibile. Aceste tratamente se pot face în cabinetul medicului sau în alte ambulatorii și nu necesită de obicei anestezie.

Proceduri chirurgicale


Doar un mic procent din persoanele cu hemoroizi necesită intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, dacă alte proceduri nu au avut succes sau dacă hemoroizii sunt prea mari, medicul poate recomanda una dintre următoarele:
- îndepărtarea hemoroizilor (hemoroidectomie): alegând una dintre diferitele tehnici, chirurgul elimină țesutul excesiv care cauzează sângerări. Operația se poate face cu anestezie locală combinată cu sedare, anestezie coloană sau anestezie generală. Hemoroidectomia este cel mai eficient și mai complet mod de a trata hemoroizii severi sau recurenți. Complicațiile pot include dificultăți temporare în golirea vezicii urinare, ceea ce poate duce la infecții ale tractului urinar. Această complicație apare mai ales după anestezia coloanei vertebrale.
- capsarea hemoroizilor: această procedură, numită hemoroidopexie capsată, blochează fluxul sanguin către țesutul hemoroidal. Se folosește de obicei numai pentru hemoroizii interni. Capsarea implică, în general, mai puțină durere decât hemoroidectomia și permite revenirea mai timpurie la activități regulate. Comparativ cu hemoroidectomia, capsarea a fost asociată cu un risc mai mare de recurență și prolaps rectal, în care o parte a rectului iese din anus. Complicațiile pot include, de asemenea, sângerări, retenție urinară și durere, precum și, rareori, o infecție cu sânge care pune viața în pericol (sepsis).

Autor

Filtre

Tip: Afectiuni

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro