Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Ce sunt ancorele chimice? Definiție, tipuri și întrebuințări

Ce sunt ancorele chimice? Definiție, tipuri și întrebuințări

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
319

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Spațiile construite, fie ele rezidențiale sau comerciale, trebuie să aibă capacitatea de a asigura un nivel superior de siguranță și confort. De aceea, materialele de construcții moderne au rolul de a oferi soluții la o diversitate de probleme care pot fi întâlnite. Spre exemplu, atunci când este necesară fixarea unor elemente metalice în straturi suport compacte sau cu goluri, rocă, beton fisurat, lemn sau oțel, se pot utiliza ancore chimice. Sunt esențiale în special atunci când ancorele trebuie amplasate spre marginea straturilor suport de beton.

În continuare, poți afla mai multe despre principiul de funcționare al acestor ancore chimice, tipurile disponibile și situațiile în care este recomandată întrebuințarea lor.

Ce este o ancoră chimică?


În esență, o ancoră chimică face referire la lipirea unui element metalic precum o tijă filetată, o bară de armătură sau un bolț de un anumit substrat (cel mai adesea beton sau zidărie) prin utilizarea unui adeziv pe bază de rășină sintetică. Este considerată deosebit de eficientă în special în cazul aplicațiilor cu sarcină mare. Datorită aderenței chimice pe care o asigură, îmbinările rezultate sunt foarte stabile, chiar dacă substratul este poros sau calitatea sa este dificil de apreciat. Dacă te afli într-o astfel de situație, poți comanda ancore chimice de pe macostore.ro

Pentru a putea maximiza beneficiile unei ancore chimice, este important ca gaura utilizată să fie suficient de adâncă. În alegerea dimensiunilor potrivite trebuie ținut cont de lungimea ancorei necesare și de greutatea pe care îmbinarea rezultată o va suporta. Odată ce procesul de găurire este finalizat, vei putea injecta rășina în substrat și insera elementul metalic dorit. În acest fel, substanțele chimice utilizate vor acoperi toate imperfecțiunile și vor sigila gaura complet. Fiecare tip presupune și un anumit timp de setare care variază și în funcție de temperatură. Adăugarea sarcinii trebuie realizată numai după întărirea completă.

Ce tipuri de ancore chimice există?


După modul de utilizare, există două tipuri distincte de ancore chimice:

  • De tip capsulă - în fiecare gaură trebuie plasată câte o astfel de capsulă, cantitatea variind în funcție de diametrul tijelor filetate utilizate. Au de obicei lungimi fixe, motiv pentru care este necesar ca găurile să fie executate cu precizie;
  • De tip injecție - acestea sunt disponibile de regulă la tub, existând două compartimente separate al căror conținut trebuie amestecat pentru a obține reacția chimică ce asigură îmbinarea perfectă a elementului metalic cu substratul. Acestea pot fi utilizate inclusiv pentru montaj în tavan.

Ancorele chimice variază și în funcție de sarcina pe care o suportă, putând fi de sarcină ușoară, medie sau grea. Totodată, poți găsi în magazinele de profil inclusiv variante care pot fi utilizate în medii umede, în imersiune sau pe timp de iarnă. Poți opta și pentru priză extinsă sau rapidă. Astfel, poți face alegerea potrivită pentru proiectul tău cu ușurință.

Pentru ce poți întrebuința ancore chimice?


Ancorele chimice au o diversitate de întrebuințări:

  • Montarea obiectelor sanitare, electrocasnice sau a elementelor de mobilier pe straturi suport compacte sau cu goluri;
  • Fixarea barelor de armătură atunci când se dorește prelungirea unei fundații sau ancorarea unui planșeu;
  • Consolidarea grinzilor, balustradelor, fațadelor din piatră și a altor elemente decorative din piatră naturală care de regulă implică sarcini mari.

Totodată, ancorele chimice sunt preferabile în detrimentul variantelor mecanice care implică utilizarea de elemente de prindere precum diblurile atunci când lucrezi:

  • La marginea unui structuri;
  • Cu substraturi cu goluri precum cărămida cu goluri sau betoane a căror calitate este greu de apreciat;
  • Cu structuri care prezintă deja anumite fisuri;
  • Cu rocă sau piatră naturală.

Ancorele chimice sunt o soluție versatilă, tot mai populară în domeniul construcțiilor datorită fiabilității și rezistenței adecvate la uzură pe care o prezintă. Pentru a beneficia de toate avantajele lor, este important să alegi tipul potrivit pentru proiectul tău și să respecți întocmai instrucțiunile de utilizare.

Sursa foto: shutterstock_1317995108.jpg

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro