Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Ce este apneea? Află de această afecțiune a somnului!

Ce este apneea? Află de această afecțiune a somnului!

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
290

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Apneea este o afecțiune a somnului destul de severă care se manifestă prin oprirea respirației. De cele mai multe ori, apneea apare în cazul persoanelor care se trezesc obosite chiar și după un somn de 8 ore sau care sforăie puternic. Persoanele care suferă de apnee în somn nu conștientizează acest lucru pentru simplul motiv că simptomele apar în timpul somnului. Partenerul este de regulă cel care observă anumite simptome asociate cu această afecțiune.

Care sunt simptomele care indică o suspiciune de apnee în somn?


Printre cele mai frecvente simptome ale episoadelor de apnee in somn se numără: sforăitul puternic și zgomotos, insomnii, treziri în care persoana care suferă de apnee pare că se îneacă sau se sufocă, somnolență pe parcursul zilei, dificultăți de concentrare, stări de nervozitate și iritabilitate, depresie, performanțe scăzute, senzația de gură uscată la trezire, etc. Unele simptome pot fi remarcate doar de către partener, în timp ce alte simptome pot fi observate chiar de către persoana în cauză – dacă observi că te trezești obosit de prea mult timp, aparent fără niciun motiv (nu a existat nicio schimbare în viața ta care să determine o modificare a calității somnului), sfatul nostru este să mergi la un medic pentru a vedea dacă într-adevăr apneea este cea care nu te lasă să te odihnești.

Care este tratamentul pentru apnee în somn?


În majoritatea situațiilor, tratamentul pentru apnee în somn implică anumite schimbări în stilul de viață sau al ritualului de somn. Iată câteva exemple:

  • Crearea celor mai bune condiții de somn – optează pentru saltele pat care îți asigură o poziție confortabilă de somn și perne ortopedice care îți susțin nu doar capul, ci și gâtul, alege niște rulouri sau draperii care împiedică pătrunderea luminii naturale, etc.
  • Evitarea fumatului, consumului excesiv de alcool sau cafea,
  • Schimbarea poziției de somn – în unele cazuri, apneea apare atunci când dormi pe spate, iar somnul pe o parte poate îmbunătăți calitatea somnului.

Există și situații în care medicul poate prescrie tratament pentru sinuzită sau rinită cronică, dacă se constată că o astfel de afecțiune este cauza apneei în somn. Tratarea sinuzitei sau a rinitei reduce sforăitul și scade frecvența episoadelor de apnee.

De ce trebuie tratată apneea?


Apneea de somn nu este o afecțiune ce trebuie ignorată pentru că pe termen lung crește riscul de dezvoltare al unor complicații, cum ar fi atac vascular cerebral, probleme cardiovasculare, boală renală cronică, diabet, fibrilație atrială, etc. Așa că, dacă observi că în ultimul timp nu te-ai mai odihnit corespunzător, consultă un medic pentru a elimina suspiciunea de apnee în somn sau de a trata corect această afecțiune, dacă este confirmată.

Autor articol: organic-agency.ro

Filtre

Tip: Afectiuni

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro