Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Cauze și tratamente pentru angina pectorală

Cauze și tratamente pentru angina pectorală

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
473

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Angina pectorală este o durere cauzată de circulația redusă de sânge către inimă și reprezintă un simptom al bolii coronariene. Mai mult decât atât, prezența acestei dureri poate indica un potențial risc de apariție a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral. Manifestându-se de obicei prin durere sau senzație de presiune în regiunea pieptului, stare de amețeală, oboseală, greață și greutate în respirație, angina pectorală trebuie analizată cât mai rapid de un medic specialist pentru a determina tipul și severitatea ei.

Cauzele anginei pectorale

Angina este cauzată de reducerea circulației sangvine către mușchiul inimii care reduce abilitatea acestuia de a pompa sânge în întregul organism. Îngustarea arterelor coronare este cauzată de depunerile de grăsimi pe pereții vaselor de sânge, problemă cunoscută și sub numele de ateroscleroză. În momentele de repaus, atunci când nu există o cerere mare de oxigen este posibil ca mușchiul să funcționeze fără a cauza angină, chiar și atunci când circulația sangvină nu este corespunzătoare. Cu toate acestea, în timpul exercițiilor fizice sau a unor activități zilnice este posibil ca angina să își facă simțită prezența.

În funcție de cauză, există de regula trei tipuri de angină și anume:

  • Angină stabilă - care este declanșată de activitate fizică mai intensă cum ar fi urcatul scărilor, alergatul sau mersul mai rapid;
  • Angină instabilă - un tip periculos de angină care poate duce la apariția infarctului miocardic dacă nu este tratată urgent și corespuzător;
  • Angină prinzmetal (vasospastică) - care apare din cauza unui spasm spontan al arterei coronare, fapt care duce la îngustarea temporară a vasului sangvin.

Tratamentul anginei pectorale

Tratamentul anginei pectorale are ca obiectiv ameliorarea durerii, prevenirea simptomelor adiționale și reducerea riscului de apariție a infarctului miocardic. În funcție de tipul durerii și de severitatea ei medicul poate recomanda ca tratament fie schimbarea stilului de viață, fie tratament medicamentos sau opțiuni chirurgicale. În unele cazuri este posibil ca medicul să recomande diferite combinații ale tratamentelor de mai sus.

Schimbarea stilului de viață

Deoarece angina pectorală poate fi cauzată de ateroscleroză, iar aceasta la rândul ei de numeroși factori asociați cu stilul de viață nesănătos, medicul specialist poate cere schimbarea anumitor obiceiuri negative și axarea pe unele mai benefice sănătății cum ar fi:

  • Renunțarea la fumat;
  • Gestionarea mai bună a greutății corporale;
  • Verificarea periodică a nivelului de colesterol;
  • Exerciții fizice regulate;
  • Adoptarea unei diete sănătoase și echilibrate axată pe fructe, legume, cereale integrale și produse cu un conținut scăzut de grăsimi.

Tratament medicamentos

În funcție de fiecare caz în parte și de prezența sau absența altor posibile afecțiuni, medicul poate recomanda anumite tratamente medicamentoase menite să prevină sau să reducă intensitatea anginei fie prin relaxarea vaselor de sânge fie prin scăderea nivelului de colesterol, menținerea unui ritm cardiac corespunzător sau reducerea stresului pus pe inimă.

Tratament chirurgical sau minim invaziv

Pentru cazurile mai severe de angină medicul poate cere efectuarea unei angioplastii, adică o procedură minim invazivă prin care medicul intervenționist introduce mai multe catetere printr-o singură incizie milimetrică, pe care le va ghida apoi până la nivelul arterei îngustate. Odată ajuns acolo, medicul va umfla un balon prevăzut pe unul dintre catetere pentru a readuce la normal artera îngustată, timp în care se va monta și un stent pentru o susținere mai bună și mai îndelungată.

Angioplastia este realizată de obicei în același timp cu angiografia coronariană, un test de diagnostic prin care se poate evidenția zona îngustată și întreruperea circulației sangvine cu ajutorul substanțelor de contrast și a razelor X.

O altă opțiune mai invazivă de tratare a anginei este bypass-ul coronarian care implică prelevarea unui vas sangvin sănătos dintr-o altă regiune a corpului și atașarea acestuia deasupra și dedesubtul arterei îngustate, schimbând astfel circuitul sangvin de la artera blocată la artera sănătoasă.

Chiar dacă durerea în piept poate avea mai multe cauze, este recomandat să apelezi la o consultație medicală specializată dacă episoadele sunt dese, dacă durerea este persistentă sau dacă exista orice abateri de la normal, medicul putând să evidențieze cauza exactă și tratamentul corespunzător.

Sursa foto: pexels.com/photo/man-wearing-polo-shirt-holding-left-chest-128597/

Filtre

Tip: Afectiuni

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro