Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Bradul de Crăciun - legende și tradiții

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
637

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Una dintre cele mai frumoase tradiții de Crăciun este cea a împodobirii bradului. Toată familia reunită, colinde, vin fiert și o atmosferă caldă în casă sunt ingredientele pentru un Crăciun reușit. Fiecare lucru tradițional pe care-l faci în această perioadă are o însemnătate veche, iar aici ne referim și la bradul de Crăciun. Împodobirea bradului se practică încă din mileniul trecut de la triburile germane și are o poveste foarte interesantă. Citește în continuare acest articol pentru a o afla.

Primul brad de Crăciun

De-a lungul timpului, tradițiile s-au schimbat. Spre exemplu, bradul de Cărciun nu era decorat cu globuri, instalație sau beteală. Primul brad împodobit provine din Germania și datează de acum 1000 de ani, simbolizând credința în Dumnezeu. De asemenea, forma triunghiulară a acestuia face referire la Sfânta Treime, iar globurile și obiectele de ornament îl aseamănă cu pomul sacru din Grădina Edenului. În secolul al XVI-lea, la Strasbourg, brazii erau decorați cu figurine, acadele și ornamente din hârtie, considerate simboluri ale paradisului, belșugului, ale cunoașterii și purității. În anul 1841, în Anglia, bradul de Crăciun a devenit popular, însă acesta era ornat cu diverse fructe și lumânări. Incepand cu anul 1882 bradul a căpătat lumina, odată cu introducerea becului electric care a fost adaptat și pentru instalația de Craciun. Bradul este ales ca simbol al pomului vieții, arborele fertilizator, de bun augur, intrucat este cel care rezistă pe parcursul iernii într-o stare impecabilă.

Primul brad de Crăciun împodobit în România

Primul brad de Crăciun care a fost împodobit în România a fost văzut la palatul lui Carol I, după venirea în Principatele Române, în anul 1866. Împodobirea bradului a avut loc în Palatul Domnesc de pe Calea Victoriei, în noapte de Crăciun, iar invitații cântau celebrul cantec ”O brad frumos”.

În memoriile lui Carmen Sylva, pseudonimul literar al Reginei Elisabeta spunea că acest brad a fost de o frumusețe strălucitoare și descria Crăciunul de atunci ca fiind ”unicul Crăciun cu adevărat fericit”.

Bradul de Crăciun din 2020

Astăzi, tradiția se regăsește aproape intactă, singurele lucruri care s-au schimbat sunt obiectele de ornament. Brazii naturali au devenit un must-have, cei mai accesibili fiind acum brazii artificiali. Împodobiți cu globuri, beteală, luminițe, flori și alte obiecte sub formă de îngeri, fundițe, clopoței sau steluțe, brazii își găsesc an de an loc în casele românilor.

De asemenea, în mijlocul fiecărui oraș se obișnuiește de câțiva ani să se împodobească brazi mari odată cu sosirea lunii Decembrie. O altă tradiție strâns legată de cea a bradului de Crăciun este așezarea cadourilor sub acesta. În noaptea de Ajun, cadourile pentru cei dragi se împachetează frumos și se așează sub bradul de Crăciun. Haine, jucării, cărți sau flori speciale în cutii, toate își găsesc loc sub tradiționalul pom.

Autor

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro