Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

7 afecțiuni dermatologice care pot afecta bebelușii

7 afecțiuni dermatologice care pot afecta bebelușii

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
459

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Pielea este o barieră eficientă împotriva factorilor de mediu, cum ar fi substanțe toxice și bacterii. De asemenea, aceasta este implicată în reglarea temperaturii corporale, având un rol important în eliminarea apei prin transpirație, dar și în prevenirea deshidratării. Afecțiunile pielii la bebeluș pot fi cauzate de diferiți factori, cum ar fi factori genetici, căldură, bacterii, fungi, frig, alergeni.

Totuși, este important de știut că pielea unui bebeluș este mult mai sensibilă și fragilă decât a adultului. De aceea, aceasta necesită o îngrijire deosebită. Bineînțeles, afecțiunile dermatologice trebuie diagnosticate și tratate de medic. Acesta recomandă unguentele potrivite pentru tratarea afecțiunii. Iată care sunt cele mai comune afecțiuni dermatologice la nou-născut.

1. Dermatita de scutec
Dermatita de scutec afectează mulți bebeluși în primul an de viață. Aceasta este cauzată de contactul prelungit a pielii din zona intimă cu materiile fecale și urina, atunci când scutecul nu este schimbat la timp. Pe de altă parte, și materiile sintetice din compoziția scutecelor pot provoca dermatită în urma fricțiunii. De asemenea, umiditatea favorizată de scutec oferă un mediu prielnic de dezvoltare a fungilor și bacteriilor, ceea ce poate cauza o dermatită. Dermatita de contact se manifestă prin leziuni roșii, care se descuamează, la nivelul pielii din zonele acoperite cu scutecul. De obicei, acestea sunt vizibile în zona inghinală și pe fese. De asemenea, acestea produc iritabilitate și agitație în comportamentul bebelușului.

2. Dermatita atopică
Dermatita atopică sau eczema este o afecțiune cronică ce debutează adesea în copilărie, în primul an de viață. Aceasta apare pe fond genetic, iar simptomele sunt declanșate de alergeni din mediu (acarieni de praf) și substanțe iritante (detergenți, săpunuri). Aceasta se manifestă prin zone de piele roșie, uscată, îngroșată și cu mâncărimi, în special la nivelul obrajilor și articulațiilor. Dermatita atopică poate fi ținută sub control prin măsuri de igienă potrivite – evitarea alergenilor, detergenților, săpunurilor dure, utilizarea de produse dermatocosmetice hipoalergenice, hidratare frecventă a pielii cu unguente și creme special destinate acestei afecțiuni.

3. Dermatita seboreică
Dermatita seboreică poate apărea în primele săptămâni de viață. Aceasta apare din cauza unei dezvoltări anormale a fungilor sau unei producții anormale de sebum. Se manifestă prin zone de piele roșie pe scalp și descuamarea acesteia în fragmente albicioase sau gălbui. Pot fi afectate și alte zone, cum ar fi axila și zona inghinală.

4. Miliaria
Miliaria apare la nou-născut din cauza faptului că glandele sudoripare nu sunt complet dezvoltate, reținând transpirația la niveul pielii, în loc să o elimine. Afecțiunea apare adesea în zonele geografice cu climă caldă și umiditate crescută. Îmbrăcarea copilului cu haine prea groase favorizează această afecțiune. Miliaria se manifestă prin umflături mici pe piele, roșii sau umplute cu lichid clar. Acestea apar pe spate, piept, gât sau brațe.

5. Milia
Știai că punctele de grăsime pot afecta copiii? Milia reprezintă o afecțiune dermatologică caracterizată de apariția unor puncte albe foarte mici pe fața bebelușului, asemănătoare acneei. Acestea reprezintă, de fapt, acumulări de sebum și keratină, substanțe prezente în mod natural în piele. Această problemă dermatologică este comună mai ales în primele zile de viață, însă de obicei trece de la sine în cateva săptămâni.

6. Acnee neonatală
Acneea neonatală apare din cauza producției anormale de sebum la nivelul pielii, pe fondul unei tulburări hormonale. De asemenea, aceasta poate fi cauzată și de microorganisme care trăiesc pe suprafața pielii. Acneea neonatală poate arăta ca o acnee obișnuită sau poate avea forma de puncte negre și afectează fruntea și nasul.

7. Eritemul toxic al nou-născutului
În primele 3-5 zile după naștere, bebelușul se poate confrunta cu eritemul toxic. Acesta reprezintă o reacție normală a pielii, care dispare de la sine în câteva zile. Se manifestă prin apariția unor puncte mici roșii, cu un punct alb mic în mijloc. Leziunile apar pe față, spate, piept, brațe.

Prin urmare, afecțiunile dermatologice sunt comune la bebeluși. De cele mai multe ori, acestea nu sunt îngrijorătoare și se tratează cu ușurință cu tratament recomandat de medic. Chiar dacă unele probleme dermatologice ale bebelușului pot trece de la sine fără tratament, este indicat să consulți medicul în cazul în care apar leziuni la nivelul pielii.

Sursa foto: unsplash.com/photos/S8BW-Wx9G8I

Filtre

Tip: Afectiuni

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro