Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

5 modalități de a preveni pierderea auzului în timpul folosirii căștilor

5 modalități de a preveni pierderea auzului în timpul folosirii căștilor

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
454

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Căștile normale și căștile intrauriculare pot cauza ambele daune auditive, dar ai puterea de a reduce riscul de pierdere a auzului. Știi că ascultatul muzicii tare îți poate afecta urechile, dar cât de tare poți să îți ridici volumul pe AirPods înainte de a-ți crește riscul de pierdere a auzului?

O pereche de căști și o listă de redare bună pot servi ca un instrument suprem de concentrare sau ca o simplă plăcere, dar se pare că tocmai ceea ce cauți în căști - sunetul - ar putea fi ceea ce îți împiedică ascultarea în viitor. Pierderea auzului indusă de zgomot a fost întotdeauna o problemă în anumite profesii, cum ar fi construcția și armata. Acum, tot mai mulți tineri prezintă semne de pierdere a auzului indusă de zgomot, iar aproape unul din patru adulți din România este afectat.

Mulți oameni experimentează pierderea auzului cauzată de expunerea repetată la zgomote puternice. Și acum, pe lângă ocupațiile zgomotoase, concerte și evenimente sportive, autoritățile de sănătate publică sunt îngrijorate de un alt mare vinovat: căștile. Poți totuși să asculți muzică cu căștile tale iubite, dar ia unele precauții pentru a-ți proteja auzul.

Redu volumul


Sincer, este atât de simplu: Redu volumul care vine prin căști sau căști in-ear. Nu te opri aici, totuși. Fă un efort să menții și volumele de la alte surse reduse, cum ar fi atunci când te uiți la televizor acasă. De asemenea, dacă simți că nu poți reduce volumul suficient, verifică dacă căștile tale nu au un control separat al volumului.

Folosește căști cu anulare a zgomotului


Dacă ești ca mulți oameni, porți căști pentru a elimina alte sunete - și continui să crești volumul pe măsură ce sunetele externe devin mai puternice. Pentru a combate această creștere perpetuă a volumului, încearcă să porți căști cu anulare a zgomotului. Poți încerca căștile cu anulare pasivă a zgomotului, care funcționează în principal printr-un design care limitează sunetele externe, cum ar fi căștile cu spumă de densitate înaltă care etanșează urechea de sunetele exterioare. Poți încerca și căștile cu anulare activă a zgomotului, care funcționează prin monitorizarea constantă a sunetelor din jurul tău și generarea de unde sonore care anulează direct zgomotul extern.

Folosește căști adevărate, nu căști intrauriculare


Deși cei două termeni sunt folosiți interschimbabil, căștile și căștile intrauriculare nu sunt cu adevărat același lucru. "Căștile intrauriculare" se referă la dispozitivele mici, de obicei din silicon sau plastic dur, care stau bine în ureche. "Căștile," pe de altă parte, se referă la tipul de dispozitive care stau peste urechi, acoperind în mod obișnuit întreaga ureche. Distanța de la sunet la timpan poate fi minimă între căști și căști intrauriculare, dar este crucială pe termen lung.

Ia pauze de ascultare


Dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu este o variantă pentru tine, ceva atât de simplu precum luarea de pauze de la căști te poate ajuta să previi pierderea auzului indusă de căști. Cu cât asculți muzică tare mai mult timp, cu atât mai mare este șansa de a-ți deteriora urechile. Încearcă să iei o pauză de 5 minute la fiecare 30 de minute sau o pauză de 10 minute la fiecare 60 de minute. Pentru a fi super sigur, urmează regulă 60/60: Ascultă la 60% din volumul maxim al dispozitivului timp de 60 de minute și apoi ia o pauză.

Stabilește un limitator de volum


Unele dispozitive îți permit să stabilești un limitator personalizat de volum în setări. Pe iPhone, mergi la Setări > Muzică > Limită volum pentru a seta un maxim. Verifică setările dispozitivului sau manualul tău de utilizare pentru a afla dacă poți seta un limitator de volum.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro