Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

4 cauze ale apariției viermișorilor la copii

4 cauze ale apariției viermișorilor la copii

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
488

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Viermișorii la copii sau paraziții intestinali pot să apară oricând, pe fondul unei igiene precare și al utilizării la comun a obiectelor atinse de alți copii infectați. Viermișorii sunt de mai multe tipuri, iar atunci când copilul este diagnosticat, întreaga familie va urma tratamentul prescris pentru vindecare.

Cunoscuți și sub denumirea de paraziți intestinali, viermișorii la copii sunt frecvent întâlniți. Una dintre principalele cauze ale durerii abdominale la copii este reprezentată de prezența paraziților intestinali. Viermișorii trăiesc în intestin și provoacă diverse infecții. Giardia, limbricii, oxiurile sunt tipurile comune de viermișori la copii. Pentru evidențierea prezenței viermișorilor în intestinul copiilor sunt necesare teste de laborator speciale, recomandate de medicul specialist. Îți prezentăm în continuare cauzele apariției viermișorilor la copii pentru a fi informat și pentru a putea lua măsurile necesare de prevenție.

1. Relația dintre viermișori la copii și igienă


Trebuie să facem precizarea că viermișorii la copii sunt paraziți care trăiesc la nivelul tractului intestinal, se hrănesc și se răspândesc extrem de rapid. Infecția cu orice tip de viermișori apare, în principal, pe fondul unei igiene precare sau a lipsei acesteia. Este important să îți educi copiii să folosească apa și săpunul pentru a se spăla corect pe mâni. Totodată, este importantă uscarea completă a mâinilor pentru a nu favoriza apariția unor infecții la nivelul pielii sau răspândirea microbilor care se pot regăsi în pliurile epidermei și se dezvoltă ușor pe fondul umezelii.

2. Infestarea la contactul cu produsele contaminate


Viermișorii la copii apar și atunci când aceștia ingerează alimente care conțin ouă ale unor paraziți intestinali. Contactul cu mâncarea nespălată sau cu apa contaminată conduce la infestarea copiilor. Fiind vorba de parazitoze care se transmit foarte ușor, toți membrii familiei trebuie tratați simultan, chiar dacă nu prezintă semne concrete de infestare. În toată perioada trebuie acordată o atenție sporită regulilor de igienă din casă.

Odată ingerate ouăle unui parazit intestinal, acestea eclozează în intestin și evoluează ajungând rapid la maturitate. Când vorbim de oxiuri, femelele infectează intestinul gros și se deplasează în zona anală pentru a depune ouă, ceea ce provoacă mâncărimi în această regiune. Viermișorii din această categorie pot fi vizibili cu ochiul liber în jurul anusului sau în fecale, sunt de culoare albă și pot fi comparați cu niște ațe lungi. Nu toți viermișorii sunt vizibili, însă, cu ochiul liber. Unii pot fi microscopici și sunt evidențiați prin analize de laborator specifice pe care medicul le va recomanda la consult.

3. Contact direct cu alți copii cu viermișori


Infecția poate fi transmisă de la o persoană la alta prin înghițirea ouălor de vierme. Transmiterea este simplă și ține de lipsa regulilor de igienă. Prezența viermișorilor la nivelul anusului sau vaginului îi poate face pe copiii să se scarpină, iar ouăle parazitului pot ajunge pe unghii, fiind extrem de ușor de transmis apoi prin intermediul contactului direct. Tăierea unghiilor copiilor, păstrarea igienei corecte și descurajarea scărpinatului în zonele intime pot contribui la menținerea sănătății organismului. Schimbarea frecventă a lenjeriei intime, a prosoapelor utilizate acasă, a lenjeriei de pat sunt alte câteva măsuri simple care pot preveni apariția infestării cu paraziți intestinali.

4. Mersul desculț pe suprafețe infectate


Indiferent de tipul viermișorilor, aceștia au rezistență sporită și pot trăi o perioadă îndelungată pe suprafețe utilizate frecvent, la comun. Însă, și solul contaminat cu oxiuri, spre exemplu, pe care îl poate tranzita un copil desculț este un mediu propice pentru răspândirea parazitozei. Baia și bucătăria sunt două dintre camerele cele mai importante dintr-o casă, iar transmiterea paraziților se realizează rapid dacă nu sunt respectate și nu sunt luate toate măsurile de igienizare. Spălarea mâinilor după fiecare operațiune realizată în casă sau afară este o operațiune pe cât de simplă, pe atât de importantă pentru sănătatea fiecărui individ în parte, dar și a familiei sale.

Atunci când copiii tăi se confruntă cu viermișori sau ai doar suspiciuni în această privință este bine să mergi la medicul specialist pentru investigații și pentru stabilirea unui diagnostic corect. Urmează recomandările medicului pentru ca întreaga familie să fie în siguranță!

Sursa foto: shutterstock_2223312287.jpg

Filtre

Tip: Afectiuni

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro