Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Totul despre caligrafie, o artă rară în epoca digitală

Totul despre caligrafie, o artă rară în epoca digitală

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
862

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

În epoca actuală, scrisul de mână este înlocuit adesea cu tehnoredactarea. Totuși, caligrafia este încă apreciată și omagiată de către pasionați, așa cum merită orice altă formă de artă. Deprinderea de a scris frumos de mână, prin înșiruirea armonioasă a literelor este cunoscută din cele mai vechi timpuri și are o istorie extrem de fascinantă. Află mai multe despre începuturile acestui meșteșug și experimentează și tu beneficiile sale în timp ce exersezi caligrafia cu un toc de calitate.

Unde și cum au fost puse bazele caligrafiei?

Termenul caligrafie este de origine greacă și a luat naștere din alăturarea a două cuvinte, respectiv ”kalli”, care înseamnă ”frumos” și ”graphia” care înseamnă scris. Pentru a vorbi despre arta scrisului frumos, trebuie să pornim de la istoria primelor metode de comunicare scrisă. Epoca bronzului este perioada căreia i se atribuia această mare invenție a tututor timpurilor, iar primele sistemele de scriere a limbii, nu doar a cifrelor, apar în Mesopotamia în anul 3000 î.Hr. (scrierea sumeriană sau cuneiformă), în Mesoamerica în anul 600 î.Hr. (hieroglifele mayașe) și în China în anul 2700 î.Hr. (caracterele chinezești).

Chinezii sunt cei cărora li se atribuie meritele pentru apariția caligrafiei ca artă. Sistemul lor de scriere a fost dezvoltat în zona de nord a regiunii inițial sub forma unor ideograme, pentru realizarea cărora ei foloseau penelul și cerneala. Ca suprafețe de lucru, erau utilizate deseori carapacele de broscă țestoasă, bucățile de os de proveniență animală sau diverse obiecte de bronz.

Arta scrisului frumos în zilele noastre

De la originile caligrafiei și până în prezent, această artă a cunoscut evoluția din mai multe perspective. Dacă înainte simbolurile care făceau parte din alfabet erau înregistrate pe un papirus, pe care romanii îl numeau ”volumen”, în secoului XV a fost inventat printul, o modalitate mecanică de reproducere scrisă a comunicării. Chiar și așa, arta scrisului frumos nu a dispărut; Edward Johnston este considerat a fi părintele caligrafiei moderne, acesta fiind inventatorul fonturilor sans-serif. Principiile caligrafiei moderne sunt aplicate în zilele noastre într-o mulțime de domenii cum ar fi: grafica, pictura, cartografia, realizarea invitațiilor pentru evenimente, realizarea unor documente etc.

Ce beneficii oferă caligrafia?

Ca oricare altă formă de artă, cea a scrisului frumos oferă o serie de beneficii incontestabile pentru cei care și-au ales-o drept hobby. Printre efectele pozitive ale acesteia se numără și:

  • Este o activitate care poate fi practicată la orice vârstă, ideală atât pentru copii cât și pentru adulți;
  • Este un hobby simplu, care nu necesită investiții costisitoare;
  • Caligrafia pune imaginația la contribuție, ceea ce înseamnă că îți poți dezvolta propriul stil de scris;
  • Arta scrisului frumos îmbunătățește capacitatea de coordonare a mișcărilor;
  • Caligrafia îndeamnă la socializare, deoarece există numeroase cluburile dedicate acesteia în care se reunesc pasionații.

Nu în ultimul rând, exersarea caligrafiei reprezintă un test al răbdării și al perseverenței dar, de îndată ce am reușit să stăpânit tainele acestei arte, ea ne va ajuta să ne eliberăm de stres și să evadăm din cotidian.

Sursa foto: unsplash.com/photos/hjwKMkehBco

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/