Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Sfaturi pentru alegerea echipamentului pentru podcasting și vlogging

Sfaturi pentru alegerea echipamentului pentru podcasting și vlogging

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Vizualizari
469

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Știi? Am o slăbiciune. Sunt prins de tendințele secolului cibernetic și petrec mult timp pe youtube sau instagram. Am vloggeri preferați de la care aștept videouri noi ce devin perfecte metode de petrecere a timpului liber. Ei atrag și asta mă face să vreau să încerc și eu. Simți la fel? Ai o idee bună pentru un vlogging de succes? Vrei să îți exprimi și tu gândurile către lume folosind cea mai oportună modalitate a secolului? Te înțeleg. Eu am și început. Însă am reușit să mă confrunt cu o primă și inițială problemă.

La început, s-ar putea să crezi că ai nevoie de o simplă cameră video și pornești la drum. Asta e greșeala tuturor începătorilor. Calitatea sunetului des este neglijată la bunul început, însă trebuie să-i recunoaștem importanța critică. Partea audio este extrem de importantă și pe drept vorbind nu îți va reuși să te descurci cu microfonul încorporat al camerei. Pentru calitatea imaginii auditive la care se așteaptă spectatorii pe online e nevoie de un upgrade.

Un microfon de studio este o achiziție absolut critică dacă abordezi o atitudine serioasă asupra producerii de conținut video. Sunetul este o parte extrem de importantă a videoclipului și nimic nu evidențiază o producție ca amator mai repede decât șuieratul, sunetul de proastă calitate, lipsa clarității. Dacă vrei să fii luat în serios, un microfon de studio este o necesitate, iar vestea bună este că nu trebuie să cheltuiești o avere pe el.

Bugetul

Primul sfat pentru alegerea unui microfon potrivit pentru vlogging este să îți asumi un buget. La acest capitol nu trebuie să te sperii. Sistemele audio dedicate au devenit din ce în ce mai accesibile pe măsură ce producătorii și-au extins oferta și chiar nu trebuie să plăteștii prea mult pentru a obține ceva grozav, mai ales dacă știi unde să cauți sau mai bine spus dacă știi unde să găsești niște “sunet cu stil”.

Formatul

Al doilea sfat este să îți alegi microfonul conform formatului pe care îl abordezi. Spre exemplu, dacă filmezi conținut muzical, de tip vocal sau instrumentalist nu poți nega frecvența de răspuns a microfonului ales. În asemenea caz ai nevoie de un microfon de studio capabil să reducă sau chiar să elimine frecvențele joase de sub 80 Hz pentru a nu evidenția zgomote precum huruitul. Iar dacă abordezi un format de tip podcast, te poți limita la ceva mai simplu, capabil să transmită clar și calitativ vocea participanților. Vei alege un microfon de tip lavalieră fără fir, dacă abordezi interviurile în aer liber și un microfon cu fir stabilizat pe un stativ „picioruș” pe masa studioului tău pentru monologuri sau interviuri interne.

Compatibilitate/Studiou

Microfonul poate fi ales conform tehnicii pe care o folosești și camerei în care tinzi să înregistrezi conținutul video. Dacă alegi după compatibilitatea sistemei audio alegi între un microfon XLR și unul USB. Dacă ne referim la spațiul și comoditățile camerei de înregistrare poți miza pe un microfon suspendat, microfon de tip shotgun, microfon de tip dinamic sau unul cu condensator.

Accesorii

Când te-ai decis asupra conținutul de vlogging sau podcast, atrage atenție la accesoriile audio. Odată ce achiziționezi un microfon de studio ai nevoie de cablu pentru microfon și la nevoie poți procura aparte un stativ care te satisface din punct de vedere estetic și este potrivit pentru microfonul tău.

Sunetul propriu

Imediat ce sunetul oferit spectatorilor este stabilit cu ajutorul noului tău microfon de studio, trebuie să gândești și asupra sunetului mediului. Înregistrările trebuie făcute în comoditate sonoră pentru a oferi note calitative. Din această cauză sunt importante căștile studio. O pereche de căști profesionale sau mai multe - odată ce te axezi pe podcast, sunt inevitabile.

În cadrul alegerii căștilor la fel nu poți ignora frecvența de răspuns. Pe lângă faptul că acestea vor fi folosite în timpul înregistrării conținutului de vlogging, căștile studio vor fi necesare pentru analizarea și corecția conținutului înainte de a fi postat. În asemenea caz profesionalismul căștilor nu trebuie redus pentru a prinde toate greșelile de tip audio și a le corecta pe parcurs.

Acum ești informat. Și putem porni împreuna pe calea carierei sau a unui hobby de vlogging. Iar dacă dorești să prinzi exemple directe pentru echipamentele audio potrivite pentru vlogging și podcast accesează soundstil.ro și adresează acolo întrebările care încă te mai macină cu privire la sistemele audio.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro