Vara este anotimpul meu preferat. Iubesc diminetile de vara, planurile de concediu, relaxarea la o terasa dupa o zi plina, dar mai ales iubesc explozia de culori din piete. E pacat sa nu mergi in fiecare zi in piata, pentru ca sunt atat de multe legume si fructe de sezon incat ar fi o risipa sa nu ne bucuram din plin de ele.
Cred ca am mai spus asta, dar nu vad nimic rau in a ma repeta in acest caz: din punctul meu de vedere, cu cat e mai colorata hrana pe care o avem in farfurie, cu atat este mai gustoasa. Eu am o obsesie cu verdele. Imi place sa-l port si imi place foarte mult sa-l mananc. Daca nu am pus putina verdeata intr-un fel de mancare, mi se pare ratat. Va invit, asadar, sa incercati aceasta noua reteta, o explozie de culori cu tenta predominant verde:
Ingrediente (pentru 2 portii):
un broccoli mic
un zucchini (dovlecel) mic
3 morcovi potriviti
o radacina de telina
3 frunze de telina
o conserva de ton in suc propriu
4-5 catei de usturoi
sucul de la o lamaie
2 linguri ulei preset la rece
sare, piper dupa gust
o lingurita bicarbonat de sodiu
Punem o oala cu apa la fiert, in care adaugam o lingurita de sare si una de bicarbonat de sodiu (acesta are rolul de a pastra culoarea verde mai viu a broccoliului). Pana fierbe apa, taiem broccoli in buchetele micute. Il vom opari foarte putin. Maxim 2 minute dupa ce a inceput apa sa fiarba. Il strecuram si il lasam sa se raceasca. Curatam, spalam si taiem legumele dupa forma dorita. Le amestecam cu tonul si cu broccoli. Preparam dressing-ul din cateii de usturoi zdrobiti, ulei, sare, piper si sucul de lamaie. Turnam peste salata si amestecam bine.