Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Dulciuri japoneze, ideale pentru momentele de răsfăț

Dulciuri japoneze, ideale pentru momentele de răsfăț

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
492

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

În viața fiecăruia sunt momente în care simți nevoia și de puțin răsfăț. Pentru momentele de răsfăț din viața ta, cea mai bună alegere sunt dulciurile. Pe lângă energia și gustul extraordinar pe care îl vei găsi în cele mai fine dulciuri preferate vei avea și posibilitatea să te pui la curent cu unul sau mai multe sortimente noi de dulciuri pe care nu le-ai încercat până acum. Dulciurile japoneze sunt un exemplu de dulciuri ideale pentru momentele de răsfăț. Deși japonezii nu sunt mari consumatori de dulciuri avem o mulțime de variante de dulciuri moderne și tradiționale pe care le putem include pe lista noastră de preferințe.

Ce știm despre dulciurile japoneze?


Zahărul ajunge în Țara Soarelui Răsare de abia în secolul al XVI-lea, accesibilitatea sa a fost posibilă de abia în secolul al XIX-lea, așa că era firesc ca japonezii să profite la maximum de zahăr și să se gândească la cele mai bune modalități de a-l folosi pentru cele mai tari dulciuri pe care le-ai gustat vreodată. Deserturile japoneze nu sunt la fel de multe precum în alte țări, dar sunt delicioase și merită încercate indiferent de ocazie.

Caramelul și fructele de toate tipurile sunt de departe cele mai apreciate ingrediente în deserturile japoneze, japonezii nu se dau în vânt deloc după creme pentru prăjituri. Dacă nu ai ales încă dulciurile japoneze pentru momentele voastre de răsfăț ți-am pregătit o listă de variante la care ar trebui să te gândești și pe care ar fi bine să le guști.

  • Aisu Kurimu Match. Este înghețată perfectă pentru răsfăț cu gust de ceai verde. Are lapte condensat, lapte dulce, frișcă din abundență, zahăr, firește, și ingredientul surpriză, ceaiul verde uscat. Vara ar fi păcat să nu o guști și să nu te bucuri de senzațiile tari pe care ți le va da și ceaiul verde uscat.
  • Kinkala-dar kanroni. Mandarine și alcool, iată o combinație ciudată de care nu ar trebui să îți fie frică dacă vrei să testezi niște dulciuri japoneze altfel. Mandarinele și vodca transformă acest desert într-unul deosebit. Se va înmuia nu mai puțin de 1 kg de mandarine în vodcă, așa că aveți grijă la consum, să nu exagerați pentru că vă veți trezi cu o stare de rău de neuitat și cu dureri de cap cam mari.
  • Yokan. Există de mai bine de o mie de ani. Este un desert japonez tradițional, poate unul dintre cele mai vechi, cu o bază de canta, agar-agar, produsă din alge Tengus. Dar poți adaugă în compoziția sa și fasole dulce anko sau cartofi dulci delicioși.
  • Manju. Sunt niște mici prăjiturele care au strat exterior din aluat de grâu, de orez, umplutura este din fasole Anko, din castane sau din cartofi dulci.
  • Dango. E un dulce adorat de micuții japonezi, dar și de adulți. Se fabrică din faină de orez, se servesc mai multe bucăți pe niște frigăruie de lemn, se servesc cu fasole anko, sos de soia, se fierb bine în apă înainte de consum.
  • Kasutera (Castella). Sunt niște biscuiți cu origini portugheze ce datează încă din secolul al XVI-lea. Se acoperă cu o crustă groasă de zahăr, este ceva mai greu pentru stomac, textura este extrem de interesantă și merge servit și cu un lapte ceva mai lite.


Totul despre Mochi


Se fabrică din pastă de orez, foarte lipicios, se consumă crud sau copt, simplu sau înmuiat în sos, îndulcit cu toppinguri kinako, făină de soia prăjită. Este baza pentru alte deserturi japoneze, de exemplu pentru daifuku, un mochi umplut cu pastă de fasole roșie, albă.

Mochi este foarte bogat în proteine și fibre, are și cantități mari de minerale, este sățios și era apreciat de către Samurai. Prăjitura este parte importantă din Anul Nou Japonez. Orezul folosit la prepararea mochi e lăsat la înmuiat peste noapte și se gătește la abur, este pasat și pasta este numita mochi. Se gătește și la grătar ca să aibă elasticitatea tipică. Este un preparat cu o versatilitate foarte mare, aromele și umpluturile sunt variate.

Cea mai populară variantă de servire este mochi cu înghețată, ai o bilă de aluat de orez umplută cu înghețată cu arome de mango, ceai verde, căpșuni și vanilie. Dacă vrei să afli totul despre mochi, cel mai bine este să încerci să prepari acest desert chiar în propria bucătărie. Vei înțelege în detaliu de ce sunt folosite aceste produse, dar și de ce este un dulce atât de apreciat.

Sursa foto: unsplash.com/photos/I-1zlzFd-sQ

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro