Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Cât costă și ce trebuie să faci pentru a înființa o firmă în București?

Cât costă și ce trebuie să faci pentru a înființa o firmă în București?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Vizualizari
501

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Procesul de înființare a unei firme în București implică câteva etape, costuri și aspecte de care trebuie să ții cont și la care ne referim în cele ce urmează:

1. Studiu preliminar și planificare


  • stabilește structura și forma legală a firmei (SRL, PFA, II etc.);
  • identifică domeniul de activitate al firmei;
  • Evaluează piața și concurența.

Alegerea formei economice este foarte importantă și menționăm că cele mai des alese tipuri de firme sunt societatea comercială cu răspundere limitată (SRL), persoana fizică autorizată (PFA) și întreprinderea individuală (II).

Fiecare tip de firmă are particularitățile ei. Firmele se pot particulariza prin regimul fiscal aplicabil, prin răspunderea, număr de angajați, număr de coduri CAEN etc.

Persoana fizică autorizată este mai avantajoasă din punct de vedere fiscal dacă aceasta nu realizează pe parcursul unui an venituri totale mai mari de aproximativ 80.000 lei.

Societatea comercială cu răspundere limitată beneficiază de un regim fiscal mai avantajos, ca microîntreprindere, dacă cifra de afaceri anuală este mai mare decât suma amintită.

Societatea comercială cu răspundere limitată are personalitate juridică, fapt care semnifică că este subiect de drept distinct. Întrucât un SRL are personalitate juridică executările silite demarate pentru recuperarea datoriilor firmei se vor face împotriva acesteia și nu împotriva asociaților sau a administratorilor.

În schimb, în cazul PFA, aceasta neexistând ca subiect de drept, executare silită se va îndrepta împotriva persoanei care înființează firma, ceea ce însemnă că aceste persoane răspund cu bunurile personale pentru datoriile firmei.

Persona fizică autorizată poate să angajeze trei salariați, în timp ce în cadrul societății cu răspundere limitată pot fi angajați un număr nelimitat de persoane, neexistând o limită maximă.

Societatea comercială cu răspundere limitată poate desfășura concomitent mai multe activități, având posibilitatea să autorizeze un număr nedeterminat de coduri CAEN. Un PFA poate desfășura mai multe activități, însă în limita a maxim cinci coduri CAEN.

Diferențele existente între tipurile de societăți evidențiază importanța cunoașterii lor. Cele mai importante sunt cele de mai sus, însă există și alte deosebiri. În funcție de aceste particularități și de specificul fiecărui business poți alege ce ți se potrivește, o alegere prin care poți economi în timp sume de bani.

2. Alegerea denumirii


Această alegere este posibilă doar în cazul în care vei opta pentru înființarea unui SRL întrucât denumirea persoanei fizice autorizate se compune din numele și prenumele celui care înființează firma. Nume și prenume urmate de sintagma „PERSOANA FIZICĂ AUTORIZATĂ”.

Dacă optezi pentru deschiderea unui SRL atunci poți personaliza denumirea, poți alege altceva decât un nume și un prenume.

Importat de știut este faptul că această denumire, indiferent că este PFA sau SRL, trebuie folosită doar în acte (contractele pe care le semnează), în care firma trebuie să se identifice cu denumirea cu care apare și in registrul comerțului.

Pentru marketing, pentru sigla sau logo, se poate folosi o altă denumire, astfel că publicul țintă nu trebuie să te cunoască prin denumirea cu care firma este înregistrată în registrul comerțului.

3. Sediul social


Orice firmă, indiferent de tipul ei, trebuie să aibă o adresă. Adresa unei firme este importantă sub aspectul determinării competenței fiscului, a instanțelor de judecată etc. Dacă sediul firmei se stabilește în București este competent să soluționeze cererea de înregistrare a Registrul Comerțului din București, adică Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București.

La adresa înregistrată ca sediu instituțiile vor comunica documentele care trebuie expediate în acest mod pentru firma respectivă (un proces – verbal de sancționare contravențională). Dacă nu ai o adresă pentru a-ți stabili sediul firmei există în piață un serviciu prin care îți poți asigura adresa. Pentru acest tip de serviciu se percepe o sumă care este de regulă anuală. Actele care ajung la sediu sunt redirecționate către persoanele de contact ale firmelor.

4. Documente necesare


Pentru a înființa o firmă în București vei avea nevoie de cartea de identitate. Pentru PFA mai pot exista cerințe legate de studii în anumite cazuri, cum se întâmplă în cazul inginerilor. În baza acestor acestora se va întocmi pachetul specific de acte. Procesul de înființare a oricărui tip de firmă se poate realiza integral online și nu este necesar nici un drum.

5. Capital social


Capitalul social există doar la SRL, iar suma minimă este de 1 leu / asociat. PFA nu are capital social.

6. Costurile pentru înființarea unei firme


Costurile pentru înființarea unei firme în București se pot situa între 500 lei – 1000 lei, sume percepute de profesioniștii care oferă servicii complete. Pentru înființarea unui SRL se va achita o taxă 128 lei, în timp ce pentru înființare unui PFA nu există taxe.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro