Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Argint 925 - utilizare, avantaje, soluții de curățare

Argint 925 - utilizare, avantaje, soluții de curățare

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
501

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În zilele noastre există diverse metale din care sunt create bijuteriile. Aliajele de aur pot fi realizate în multe culori, bronzul este în tendințe, iar metalele albe, precum platina și paladiul sunt atemporale. De asemenea, aliajele de argint au fost asociate în mod tradițional cu tacâmurile, monedele și bijuteriile. În acest articol vei afla ce este argintul 925, un scurt istoric, cum se curăță și care sunt avantajele purtării bijuteriilor din argint.

Ce este argintul 925?


La fel ca aurul, argintul poate fi amestecat cu alte metale pentru a-i crește rezistența și durabilitatea. Argintul 925 (sterling) este un aliaj care conține 92,5% argint pur. De obicei, este amestecat cu cupru (restul de 7,5%), care întărește argintul, permițându-i în același timp să fie ductil. Alte aliaje cu metale albe sunt, de asemenea, folosite pentru a ajuta la reducerea aspectului neatractiv, pătat, care apare la încălzirea aliajelor de argint și cupru și a patinei (oxidării), care se poate dezvolta în timp pe cupru, în contact cu umezeala. Argintul sterlin (sterling) poartă ștampila „925”, ceea ce indică faptul că el conține 92,5% argint pur.

Cum se curăță argintul 925?


Argintul 925 dezvoltă pete negre-gălbui în timp. Cuprul adăugat îl va face să se păteze mai ușor, să se oxideze, metalul devenind maro închis sau negru în contact cu aerul și umezeala. Culoarea neagră este cauzată și de formarea sulfurii de argint, ca urmare a reacției cu hidrogenul sulfurat prezent în mediu. Chiar și cele mai valoroase bijuterii din argint se pătează după un timp, așa că e greșit să presupunem că problema este legată de calitatea lor sau că metalul folosit nu ar fi argint veritabil.

Utilizarea produselor cosmetice, clorul din apă și pH-ul pielii pot contribui și ele la diminuarea luciului bijuteriei din argint 925 pe care o porți. Cu toate acestea, poți folosi o soluție curățare argint profesională pentru a restabili luciul și nuanța inițială a metalului prețios în doar câteva minute. Dacă bijuteriile sunt curățate prompt, când încep să se înnegrească, acestea vor rămâne albe și strălucitoare pe tot parcursul purtării lor.

Istoria argintului


Argintul a fost folosit de civilizațiile antice, cum ar fi poporul anatolian din Asia Mică, care îl extrăgea de pe teritoriul Turciei de astăzi. De asemenea, vechii sumerieni din Mesopotamia (sudul Irakului) cunoșteau acest metal prețios alb, drept dovadă a fost descoperită o liră de argint în Cimitirul Regal. Egiptenii prețuiau argintul pentru că îl considerau rar. Ei credeau că pielea zeilor era alcătuită din aur, iar oasele lor erau făcute din argint. În mod similar, în sistemul antic de credințe aztece, se spunea că metalele prețioase proveneau de la zei.

Argintul a fost prelucrat în mod tradițional de diverse culturi din întreaga lume, cum ar fi argintarii greci, tibetani, chinezi, indieni și thailandezi, care produc bijuterii din argint extrem de fine. Bijuteriile din argint au fost populare în Europa în epoca victoriană, în timp ce în aceeași perioadă, argintarii amerindieni produceau podoabe cu pietre semiprețioase. Argintarii mexicani sunt creditați că au transmis bijutierilor Navajo cunoștințele lor despre „ștanțarea” argintului.

Avantajele bijuteriilor din argint


Pentru cei cu tonuri reci ale pielii, argintul este o alegere excelentă. Deși este o chestiune de preferință, argintul completează mai bine tonurile mai reci ale pielii sau cele cu vene de culoare albăstruie sau subtonuri de roz. Dacă te bronzezi greu și te arzi ușor la soare sau dacă ai ochi verzi sau albaștri și păr blond, castaniu s-ar putea să ai un ton rece al pielii. Pentru tine sunt ideale bijuteriile din argint cu pietre de culori vibrante, cum ar fi roșu intens, albastru, roz și violet.

Deși argintul nu este la fel de valoros ca aurul, are propriile sale merite și nu trebuie privit ca un material inferior. De altfel, mulți oameni preferă argintul în detrimentul aurului datorită strălucirii sale și a culorii albe, reci. În plus, prețul argintului este mai accesibil decât cel al aurului, al platinei sau al paladiului. Așadar, poți achiziționa mai multe bijuterii din argint pentru ținutele tale, cum ar fi inele mari și atractive de cocktail, brățări, coliere statement și decorațiuni pentru păr.

Dezavantajele argintului


Unul dintre dezavantajele bijuteriilor din argint 925 este că tind să se zgârie și să se uzeze în timp. Când vine vorba de inele, uzura este mult mai mare decât a cerceilor sau a pandantivelor, din cauza faptului că ne folosim mâinile mai mult. Argintul poate dezvolta o culoare neagră în timp, cauzată de formarea sulfurii de argint. Schimbarea culorii nu este un produs al oxidării argintului, ci al reacției sale cu hidrogenul sulfurat prezent în mediu. Cel care se oxidează (ruginește) este cuprul prezent in aliaj. Cu toate acestea, pătarea poate fi remediată printr-o curățare atentă cu soluții de curățare argint profesionale.

În zilele noastre există diverse metale din care sunt create bijuteriile. Aliajele de aur pot fi realizate în multe culori, bronzul este în tendințe, iar metalele albe, precum platina și paladiul sunt atemporale. De asemenea, aliajele de argint au fost asociate în mod tradițional cu tacâmurile, monedele și bijuteriile.

Magazinul podoabelemele.ro îți pune la dispoziție o gamă largă de bijuterii din argint cu și fără pietre semiprețioase. De asemenea, vei găsi în magazin cele mai eficiente soluții de îngrijire și curățare a argintului, care îndepărtează petele de pe bijuteriile tale preferate. Ai 10% reducere la toate produsele prin înscrierea la newsletter și multe alte surprize!

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro