Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

7 curiozități despre macarons pe care e bine să le știi

7 curiozități despre macarons pe care e bine să le știi

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
982

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Mulți iubitori ai deserturilor sunt de părere că nimic nu depășește satisfacția pe care o ai atunci când muști din deliciosul și apetisantul macaron. Desigur, o singură mușcătură nu va fi suficientă. Mai degrabă o cutie cu macarons asortați te va ajuta să te răsfeți așa cum îți dorești.

Pentru multe persoane, macarons sunt un desert pe care-l savurează constant, în timp ce pentru alții este un răsfăț de care se bucură doar în zile speciale. Indiferent de categoria din care faci parte, există o mulțime de lucruri pe care cu siguranță nu le știi despre aceste delicii franțuzești. În articolul următor îți vom dezvălui câteva dintre curiozitățile despre macarons pe care ne-ar plăcea să le știi. Ești gata să te avânți alături de noi în lumea macarons?

1. Macarons au o istorie bogată
Contrar credințelor populare, primul macaron a fost preparat în Italia, și nu în Franța. Acest desert și-a croit drumul din Italia în Franța în anul 1533, când bucătarul nobilei italiene Catherine de Medicis l-a adus pe teritoriu francez. Creditele pentru macarons așa cum îi cunoaștem astăzi au fost date bucătarului Pierre Desfontaines, datorită ideii sale grozave de a umple aceste fursecuri cu un ganache cremos.

2. Există două metode de preparare a macarons

Prima metodă este cea italiană, care presupune baterea albușurilor spumă cu sirop de zahăr încălzit, pentru obținerea bezelei. Se adaugă zahăr pudră și făină de migdale cernută fină, apoi se amestecă cu oul pentru a forma o pastă. Astfel se formează aluatul pentru macaron. Cea de-a doua metodă este cea franțuzească, care implică baterea albușurilor până se formează o bezea tare. Se adaugă apoi treptat zahărul pudră și făina de migdale, apoi se amestecă pentru a se obține consistența dorită.

3. Orașul Montmorillon are un muzeu dedicat pentru macarons

Una dintre cele mai vechi patiserii în care se prepară macarons, Maison Rannou-Métivier, este situată în orașul Montmorillon. Existența sa datează din 1920 și în prezent a devenit un muzeu impozant. Rețeta tradițională și ingredientele pentru macarons Montmorillon nu s-au schimbat niciodată în ultimii 150 de ani.

4. 20 martie este considerată Ziua Națională a Macarons

Știai că există o zi internațională dedicată acestor fursecuri umplute cu o cremă ganache delicioasă? Ei bine, 20 martie este Ziua Națională a Macarons, fiind organizate cu această ocazie cele mai mari evenimente, în macare macarons sunt principalele vedete, expuse spre plăcerea tuturor în cele mai diferite forme și culori.

5. Cel mai scump macaron din lume a fost vândut cu 7,414 dolari

Poate părea incredibil, însă acesta este cel mai scump fursec vândut vreodată în lume. Legendarul patiser parizian Pierre Hermé oferă clienților săi opțiuni exclusiviste de ingrediente, inclusiv struguri roșii, oțet balsamic, unt de arahide rar și floare de sal, printre altele. Deși macarons oferite de acest patiser sunt costisitoare, preferințele în materie de arome ale clienților determină cât de mult aceștia sunt dispuși să plătească pentru macarons. În acest caz, cel mai scump macaron din lume a fost vândut la o licitație cu 7,414 dolari.

6. Macarons au un conținut relativ scăzut de calorii

Dacă ești în căutarea unui desert ușor, macarons sunt o opțiune excelentă. Numărul de calorii al unui singur macaron este estimat în jurul valorilor de 70 pana la 100 de calorii. Acest lucru înseamnă că te poți bucura de mai multe arome ale acestor deserturi, fără a asimila atât de multe calorii. În plus, din punct de vedere nutrițional, macarons sunt excelenți, așa că nu trebuie să te simți vinovat în timp ce-i savurezi. Și sunt și gluten-free!

7. O piramidă din macarons a ajuns în cartea Guinness a recordurilor

În anul 2013, macarons au ajuns în Cartea Recordurilor Guinness, atunci când a fost ridicată cea mai înaltă piramidă din lume construită din macarons. Piramida era constituită din 8,540 macarons, oferite de patiserii locali din Shibuya, Japonia.

Acestea sunt cele mai importante curiozități pe care ar trebui să le cunoști despre macarons. Acum probabil că le vei avea mereu în minte, de fiecare dată când savurezi un macaron!

Sursa foto: Shutterstock.com

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro