Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Impactul panourilor solare asupra mediului: provocări și beneficii

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 6 zile
Apartine de
Bossnet
Vizualizari
821

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Utilizarea panourilor solare a devenit o alternativă foarte populară în ultimii ani, tocmai datorită eficienței de care dă dovadă. În Europa s-au instalat deja 4 milioane, iar numărul se află într-o continuă creștere. Este o soluție care pe de-o parte reduce costurile de întreținere și pe de cealaltă contribuie direct la protejarea mediului înconjurător.

Soarele este o sursă inepuizabilă de energie și facilitează procesul de fotosinteză, care asigură practic viața pe Pământ. Încă din cele mai vechi timpuri, căldura de la soare a fost folosită pentru derularea activităților cotidiene. Astăzi, se numără printre cele mai recomandate tehnici de economisire - atât la nivel rezidențial, cât și industrial. Însă, ce beneficii prezintă mai exact panourile solare, dar și care sunt principalele provocări afli mai jos.


Importanța energiei solare pentru economia circulară


De câțiva ani, sustenabilitatea și grija față de mediu au devenit subiecte de interes pentru majoritatea autorităților și instituțiilor competente. Așa se face că, la nivel european, s-a impus îndeplinirea unui nou obiectiv - atingerea unei economii circulare până în anul 2050. Este, practic, un nou model de producție, care presupune prelungirea utilizării produselor și reducerea deșeurilor electrice. Tocmai de aceea, în locul vechilor modalități de generare a energiei se folosesc panouri solare pentru că:

  • Nu produc emisii de gaze cu efect de seră sau alți poluanți atmosferici, ceea ce contribuie la îmbunătățirea calității aerului. De asemenea, ajută la combaterea schimbărilor climatice și a nivelului de poluare.
  • Asigură un grad sporit de independență energetică și financiară. Odată instalate, tehnologiile de captare a energiei solare îți vor asigura economii pe termen lung. Chiar dacă sistemele fotovoltaice sunt destul de scumpe, îți vei amortiza investiția în timp.
  • Panourile solare au o rezistență de aproximativ 25-30 de ani. În toată perioada de funcționare, va fi generată energie electrică curată, ceea ce vine în sprijinul principiilor economiei circulare. În plus, la sfârșitul duratei de viață, sistemele pot fi reciclate.

Principalul dezavantaj al achiziției este dependența de factorii climatici, dar și de condițiile meteorologice. Dacă locuiești într-o zonă de munte, s-ar putea să ai nevoie și de alte surse pentru producerea energiei electrice. De asemenea, costurile inițiale sunt destul de ridicate.

Durată de viață și reciclarea lor - panourile fotovoltaice vor deveni deșeuri electrice


Panourile fotovoltaice sunt incluse în lista echipamentelor electrice și electronice,așadar, la un moment dat, vor deveni deșeuri deee. Nu trebuie să-ți faci griji - poți opta pentru activitățile de reciclare deeepentru a revalorifica materialele prețioase și a reduce impactul asupra mediului.

În ciuda avantajelor pe care le prezintă atât din punct de vedere sustenabil, cât și financiar, mulți încă aleg să le arunce în locuri nepermise. Tocmai de aceea, autoritățile nu exclud posibilitatea ca până în anul 2050, 60 de milioane de tone de panouri nefuncționale să ajungă la groapa de gunoi.

Ce obligații au importatorii sau producătorii de panouri solare?


Importatorii care achiziționează panourile fotovoltaice din afara României și producătorii trebuie să cunoască obligațiile pe care le au la Fondul pentru Mediu, dacă pun pe piața națională aceste panouri.Una din obligații vizează înregistrarea la Agenția Națională pentru Protecția Mediului. În acest sens, ei pot apela la o organizație de transfer responsabilitate care să se asigure că funcționează în legalitate.

Investiția în panouri solare e în mod clar una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua. Însă, nu uita să le reciclezi corespunzător - așa contribui direct la protejarea mediului înconjurător!

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro