Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Descoperă istoria ascunsă a Bucureștiului: locuri și cartiere mai puțin cunoscute

Descoperă istoria ascunsă a Bucureștiului: locuri și cartiere mai puțin cunoscute

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
821

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Știai că cel mai probabil încă există locuri din București despre care nu știi mai nimic? Te-ai gândit vreodată că întocmai instituția pe lângă care treci zilnic ascunde de fapt un trecut plin de mistere sau dovezi istorice importante? Dacă nici tu nu cunoști istoria ascunsă a Bucureștiului, cel mai probabil că și ție ți se aplică situația, fie că ești turist sau localnic.

Cartiere, instituții, clădiri vechi - există atât de multe locuri nepopulare, neexplorate și de-a dreptul date uitării în tururile Bucureștiului. Ele sunt însă cele care ascund cele mai autentice amprente ale istoriei și particularități ale orașului. Dacă vrei cu adevărat să cunoști Bucureștiul în splendoarea istoriei sale reale și nu doar să bifezi de pe listă cele mai cunoscute și mediatizate puncte de interes turistic, atunci descoperă locurile și cartierele mai puțin cunoscute în acest articol.

București ca centru turistic și cultural al României


Cu toate că este capitala României, cel mai populat oraș din țară și unul dintre cele mai mari centre universitare, culturale, comerciale și politico-economice românești, București lasă în continuare mulți turiști dezamăgiți. Numai că problema nu este orașul în sine - vorbim totodată și despre unul dintre cele mai mari centre turistice din țară. Problema este, de fapt, că multe dintre atracțiile sale sunt ascunse.

Turiștii - și deseori chiar și localnicii - traversează străzi și bulevarde, trec pe lângă clădiri sau prin cartiere, și de cele mai multe ori nu au nici o idee despre trecutul lor sau încărcătura istorico-culturală. Iată așadar cărui subiect îi dedicăm acest articol: povestea istoriei ascunse a Bucureștiului, prin top 4 cele mai interesante, atractive și spectaculoase locuri și cartiere mai puțin cunoscute ale capitalei României.

1. Cinematograful Marconi, rămășițe ale unui cartier cu trecut remarcabil


Este o clădire care te conduce direct către prosperitatea Bucureștiului interbelic, într-un cartier cosmopolit, chic, dezvoltat de către micii meșteșugari în zona Gării de Nord, mai exact pe Calea Griviței și străzile dimprejur. Cu toate astăzi este un cartier protejat datorită deosebitei valori arhitecturale, cele mai multe dintre clădiri sunt degradate. Dintre ruine, însă, cinematograful Marconi rămâne în picioare, ca o emblemă art-deco a acelor timpuri. Inaugurat în anul 1930, era locul în care mulți dintre localnici - dar și călători care coborau din tren - alegeau să vadă pentru prima dată piese de teatru sau filme.

2. Berceni - zonă rău famată vs. cartier bucureștean cu istorie fascinantă


Cartier socialist înființat încă din ‘64, punct cu prețuri mai accesibile la imobiliare și zonă rău famată a Bucureștiului în conștiința publică la nivelul întregii țări, Berceniul ascunde de fapt mai multe secrete și valoare culturală decât cunosc cei mai mulți români. Cea mai veche școală din cartier poartă numele poetului român Bacovia, care guvernează și amprentează întreaga zonă, de la strada Bacovia până la Casa Memorială George Bacovia. Pentru că aici, în acest cartier omis adesea din tururile turistice și de pe lista obiectivelor, se află locul unde cel mai mare poet simbolist român a creat cea mai mare parte a operei sale.

3. Clădirea CEC, mai mult decât o bancă


Mai mult decât o clădire impunătoare a băncii, clădirea CEC de pe Calea Victoriei este locul unde Alexandru Ioan Cuza a înființat cea mai veche bancă din România, în anul 1864, după înființarea statului român modern. Pe atunci denumită Casa de Depuneri, Economii și Consemnațiuni (CEC), astăzi Palatul CEC este gazdă CEC Bank.
A fost inaugurat din nou în anul 1900 ca mândrie națională, construită exclusiv din materiale autohtone. Turiști și localnici deopotrivă trec zilnic pe lângă clădirea CEC din București, fără a ști că aici s-a semnat prima operațiune bancară din istoria României.

Tot pe Strada Victoriei, una dintre cele mai vechi străzi bucureștene, se află și Casino Platinum, unul dintre cele mai exotice și luxuriante cazinouri din țară. Găzduiește atât un cazino principal, cât și unul privat cu camere VIP. Costurile, însă, sunt mari - de aceea pentru mulți români sunt mult mai accesibile cazinourile online, cum ar fi cazinouri online Germania, care le oferă acces la jocuri și distracție în stil românesc sau al oricărei alte țări.

4. Cartierul Uranus - cultură, istorie și arhitectură demolată


Fermecător și cochet în perioada secolului XX, dezvoltat pe Dealul Spirii, cartierul Uranus este unul dintre cele mai importante puncte ale Bucureștiului din punct de vedere istoric. În perioada sa de glorie, acesta a găzduit nu doar case și străduțe în pantă cu simț estetic deosebit, ci și o mulțime de monumente de mare valoare, inclusiv primul institut de medicină legală din lume, Stadionul Republicii, Arhivele Statului, Spitalul Brâncovenesc și Mănăstirea Mihai Vodă. În ciuda faimei și a farmecului lor, nimic din toate acestea nu mai există - la ordinele conducerii, au fost demolate începând cu anii ‘80.

De la un loc banal la un portal istoric către trecutul ascuns al Bucureștiului


Mai sunt foarte multe clădiri și cartiere necunoscute la scară largă de către români și turiști. Ai auzit de Hanu’ Boierilor, ascuns pe străduțele din spatele blocurilor din cartierul Centrul Civic? Dar de prima casă modernistă de pe strada Calderon? Cele mai multe dintre locațiile menționate în articol ar putea trece drept banale și nespectaculoase la o primă privire, atunci când pășești în viteză pe lângă ele.

Tocmai de aceea este cel mai bine să citești până și despre clădirile, instituțiile sau cafenelele care par vechi sau perfect integrate în peisajul cotidian. Vei descoperi adesea că întocmai localurile la care te aștepți mai puțin pot ascunde cele mai fascinante povești și istorii. Așa că în loc să pui la îndoială valoarea turistică, istorică sau culturală a capitalei, nu ezita să cauți mai multe informații online. Fie că ești localnic sau turist, s-ar putea să rămâi surprins de câte informații, povești și mistere încă mai poți descoperi în București!

Sursa foto: unsplash.com/photos/9fsuPfQvhX4

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/